Proljetne dekoracije
Blog

Proljetne dekoracije – Zabavni trikovi i savjeti

S dolaskom proljeća stiže i pitanje “Koje proljetne dekoracije odabrati za svoj dom?”. Probati ćemo vam dati odgovor na to pitanje…

Proljeće je svuda oko nas. Cvjetanje cvijeća, cvrkut ptica i toplija temperatura nas čine sretnijima. Sve izgleda svježe i radosno. Pa, ne bi li bilo sjajno kada bismo mogli donijeti takve vibracije u naše domove? Sigurno vas to zanima…

 

Proljetno cvijeće

 

Ovdje ćemo napisati sve proljetne trikove za dekoraciju koji mogu učiniti da vaš dom procvate:

 

Uklonite dekoraciju za zimsko (hladno) vrijeme

S dolaskom proljeća se više ne morate boriti s hladnom zimom, svi izvađeni teški pokrivači ili jastuci odjednom postanu nepotrebni. Zato ih ugurajte u ladice i zamijenite novim setom. Također, pobacajte nepotrebne stvari u sobi i policama, te široko otvorite prozore i pustite da uđe svježi zrak. Neka u prostoriju uđe sjajno sunce. To će biti vaši prvi koraci dobrodošlici proljeću.

 

Dodajte svugdje boju

Boja je sinonim za proljeće. Dakle, morate rasprskati svoj dom živopisnim bojama za dobrodošlicu proljeću. Raznolikih boja bi trebalo biti čak i u neočekivanim kutevima vašeg doma.

Obojite prednja, ulazna vrata i stvorite naglašeni zid sa svijetlim kontrastom. Nemojte poštediti niti sobu za veš, stepenice ili mrtve kuteve. Raspršite te prostorije bojama. Morsko-zelena i nebesko-plava je izvrsna za proljetni izgled.

Povrh toga, možete uljepšati prostor pomoću zidnih naljepnica i također možete imati prekrasan tepih za stubište. To će vam pomoći da uđete u način razmišljanja za uživanje u proljeću do kraja.

 

Okrasite svoju kuću zelenilom

Dopustite da vaša kuća cvjeta živim zelenilom. To je najbolji način za ukrašavanje doma nakon par mjeseci snijega i hladne temperature. Postavite žive biljke i cvijeće na sve strateške točke u kući za savršenu proljetnu atmosferu.

Imajte dvije biljke u svakoj sobi. Postavite veću biljku na pod i manju biljku na prozor. One će vas oraspoložiti na odličan način. Štoviše, biljke pomažu u čišćenju zraka. Tako ćete imati svježe unutarnje okruženje. Ukrasite travnjak i dvorište živim biljkama. Također možete i dodati biljni vijenac na ulazna vrata.

 

Proljetne dekoracije

 

Unesite prirodne elemente

Proljeće je savršeno za sve koji vole uživati u živoj prirodi. Dakle, probajte ukrasiti svoj dom raznim prirodnim elementima. Poigrajte se sa ispletenim granama, velikim školjkama, borovim češerima, lišćem i šarenim kamenjem. Korištenje terarija je također jako dobra ideja. On će stvoriti veselu okolinu i poboljšati “vibru” proljeća.

 

Osvježite se mirisom

Proljeće nas vadi iz hibernacije prema žarkom suncu. Po tome, zašto ne prihvatiti tu promjenu i sa mirisima? Mirisne svijeće su izvrsne za to. Možete ih dobiti sa mirisiom lavande, naranče, jagode, vanilije, limuna i mnogočemu drugome. Osim što će popuniti sobe mirisima, one će također stvoriti romantični ambijent.

Ali, svijeće imaju otvoreni plamen. U slučaju da ih ne volite, možete koristiti mirisna eterična ulja. Ona dolaze u različitim atraktivnim dizajnima i oblicima. Napunite osvježivač prostora s eteričnim uljem i spojite ih na napajanje. Oni će ispuniti prostorije proljetnom aromom.

 

Podignite policu za knjige

Police za knjige više nisu samo mjesta gdje se pohranjuje literatura. One su se pretvorile u višenamjenski dekorativni element. Organizacija police za knjige je sjajna ideja za proljetno dekoriranje kuće ili stana. Prikažite neke prirodne elemente kao što su male ukrasne biljke, školjke ili obojeni kamenčići na polici za knjige. To može razbiti monotoniju gledanja u samo redove knjiga.

Neke od njih možete postaviti i za novi izgled. Njihovo razvrstavanje po bojama također daje dobar izgled. Također, možete obojati police ili može dodati pozadinu. To će u kući stvoriti ambijent inspiriran proljećem.

 

Uskršnja dekoracija

 

Dodajte boju kroz modne dodatke

Predstavite različite boje putem tepiha, pokrivača ili tapiserije. Modni dodaci mogu biti vrlo korisni za pružanje proljetnog ambijenta u domu. Oni su dostupni u cvjetnim i mnogim drugim atraktivnim dizajnima. Ovisno o budžetu možete izabrati tepih preko cijelog poda ili prostirni dekorativni tepih.

Tapiserija također može biti šareni dodatak sobama. Ona je dostupna u cvjetnim i mnogim drugim atraktivnim dizajnima. Možete ih labavo objesiti ili ih možete koristiti kao navlaku. Tapiserija će dotjerati sobu.

Također, probajte ažurirati navlake i pokrivače za jastuke i ciljajte na lagano pamučno platno. Ako imate teške zavjese, zamijenite ih zavjesama s cvjetnim otiscima.

 

Nadogradite svoj namještaj

Proljeće je vrijeme za izlazak iz kuće i druženja u prirodi. Stolice od trstike i ostale vrste vrtnih stolica su savršene za pružanje takvog okruženja. Bolje je zamijeniti stari namještaj ovim lakšim opcijama. Ukoliko to nije moguće, možete ih obojati u nijanse zelene ili neke druge lagane boje. Bojanje namještaja će učiniti da on odgovara vašoj temi proljetne dekoracije. Stavljanje presvlaka za namještaj je također odlična isplativa ideja.

 

Budite kreativni

Ukrasite stare lonce i vaze koje imate ili ih probajte ofarbati i dati im novi izgled. Sa novom tkaninom im možete podati lagani “facelifting”. Izrežite komad i omotajte ga oko lonca ili vaze. To će im dati svježi izgled. Također možete prenamijeniti stare artikle kao što su staklenke, čajnici itd.

Uljepšajte svoj dom uvodeći u izgled malo žute boje. Napunite zdjelu limunom ili narančama. To će dodati sunčanu vibru u sobu i poboljšati proljetni dekor.

 

 

Polica za knjige

 

 

Poboljšajte zidove

Proljeće označava novi život i nove boje, takve trebaju biti i proljetne dekoracije. Morate dodati život zidovima za uspješnu proljetnu dekoraciju. 3D dekorativni zidni paneli su idealni za to. Ekološki su proizvod i daju savršen i moderan izgled zidovima.

Možete koristiti dekorativne zidne panele za poboljšanje osnovne arhitekture.

Dostupni su u širokom rasponu uzoraka i boja, te mogu učiniti da vaš dom procvate. Akustični zidni paneli će vam pomoći i omogućiti da smanjite buku u sobi.

Zidni paneli ne onečišćuju, nisu toksični i financijski su jako isplativi. Također su odlični za skrivanje bilo kakvih zidnih nedostataka.

 

Zaključak

Proljeće je vrijeme za ponovno rođenje i pomlađivanje. Priroda pršti bojama nakon hladnih i dosadnih zimskih mjeseci koji donose novu nadu.

Naši savjeti za dekoriranje mogu simulirati istu proljetnu vibru u interijeru vašeg doma. Slijedite ih kako biste bili dio radosnog godišnjeg doba!