Zidna dekoracija
Blog

Korisni savjeti za dizajn i dekoraciju zidova

Mi provodimo većinu našeg slobodnog vremena između četiri zida našeg doma. Iz tog razloga, važno je da je oblikovanje naših zidova ugodno i dobro ukrašeno. Kada se radi o dekoraciji i uređenju interijera, postoji mnogo načina na koje možete ukrasiti svoje zidove. Najčešći način ukrašavanja zidova su zidne tapete.

Zidne tapete

Zidne tapete obično dolaze u obliku osnovnog papira za oblaganje koji se pune jednostavnim i malim ponavljajućim uzorcima i koristi se za vertikalnu primjenu na površinu zida. Budući da se uzorci na pozadini ponavljaju, moguće je rezati pozadinu na mnoge manje dijelove koji se zatim zalijepljuju na cijeli zid.

Postoje mnoge vrste zidnih tapeta. Njihovi tipovi ovise o tome kako su napravljeni. Možete koristiti oslikane tapete, ručno napravljene drvene blokove, ručno tiskane šablone tapeta, tapete koje su strojno tiskane…

Kada se zidovi ukrašavaju, onda je važno odabrati tematski neku opću boju i dizajn na temelju sadržaja prostorije. Zidni dizajn bi trebao biti ugodan za oči i nadopunjavati prostoriju. Trebalo bi uzeti sve u obzir, počevši od namještaja, televizije, tepiha i ostalih dijelova dnevne sobe. Također biste trebali gledati kako biste svoju osobnost pokazali zidnim ukrasom. Pod pretpostavkom da ne postoji “najbolji dizajn” za sobu.

Dizajn bi se trebao temeljiti na vlastitom ukusu i preferenciji.

Iako je većina dekoracije ostavljena u Vašim rukama, postoje neka pravila na koja biste trebali obratiti pozornost. Na primjer, ako je soba previše mračna i ne dobiva dovoljno sunčeve svjetlosti, trebali biste gledati da tema i boja zidova bude što svjetlija i lakša. S druge strane, ako soba dobiva jako puno sunčeve svjetlosti tijekom dana, trebali biste potražiti zreliju i tamniju temu.

Ako je zidna površina na koju nanosite tapete ili boju prljava i masna, trebali biste očistiti površinu s teškim sredstvom za čišćenje namijenjenim za to.

To će omogućiti tapetama, zidnim oblogama ili bojama da se pričvrste na zid na način kojim neće doći do ometanja u prijanjanju.

Kružnim gibanjem obrišite zid i pazite da ne ostavite neočišćene površine. Kada završite s postupkom čišćenja, upotrijebite brusni papir za uklanjanje kvrga i rupa na zidu koji mogu uzrokovati da vaše kreacije izgledaju loše nakon toga.

Ukoliko imate viška novaca, trebali biste možda pogledati na kupnju nekih slika. Oni će učiniti da Vaš dom izgleda više stilski i sofisticiranije i odličan su način za izražavanje Vaše umjetničke prirode.

Zidne obloge koje možete kupiti u našem dućanu su još jedna od ideja za uređenje Vašeg doma. Remek djelo dizajna unutarnjih zidnih obloga koje svojom jednostavnošću postave i vizualnim efektom ostavljaju gotovo bez daha.

Poigrate li se još i sa rasvjetom, posebno led trakama u boji, atmosfera u prostoru izdići se na još višu razinu i vaš interijer dobit će novu, rekli bismo, fantasičnu 3D atmosferu.