3D zidni paneli
Blog

8 ideja kako bi zidovi izgledali ljepše i bolje

Gledanje praznog zida u prostoriji može biti jako depresivno. Ispunjavajući ga da izgleda bolje može biti jako izazovno. Možda i vi imate ovaj osjećaj i pokušavate pronaći rješenje za poboljšanje i ulepšavanje dekoracije zidova. Ovdje ćemo napisati neke inspirativne ideje za oživljavanje zidova.

1. – Uzmite u obzir zidne tapete

Zidne tapete pružaju jeftinu i pristupačnu opciju za uređenje interijera. Ova privremena opcija Vam također omogućuje da držite korak sa dekorativnim trendovima koji se uvijek mijenjaju. Tapete su dostupne u raznim kvalitetama i sortama od prirodnih do geometrijskih. Možete ih upotrijebiti kako bi naposljetku napravili atraktivne zidove i sobu. One nisu zahtjevne i lako ih se instalira na zid, te s njima možemo napraviti prekrasnu prezentaciju.

Zidni tapete se mogu koristiti bilo gdje u kući kako bi ju učinili još šarmantnijom. One pružaju najbolji izgled kada se koriste kontinuirano sa sličnim bojama i dizajnom. Međutim, možete koristiti i uokvirene zidne tapete za dio zida. Ovo je super za dječje sobe jer djeca često mijenjaju svoje mišljenje.

Zidne tapete za zidove2. – Drvene daske i letvice su izvrstan način za poboljšanje zidova

Korištenje ploča i letvica je tradicionalni način da se riješite običnih zidova. Oni funkcioniraju sjajno u bungalovima i seoskim kućama. Ovo je jeftin način uređenja zidova i može se poduzeti kao “DIY” projekt. Iako je jednostavno, to može dodati jedinstveni stil i teksturu u bilo koju sobu.

To uključuje upotrebu širokih ploča i uskih letvica između ploča kako bi se stvorila robusna struktura. Ako ih ne završite do kraja, pružiti će rustikalni izgled, a ako će imati lijep završetak to će pružiti moderan izgled zidovima.

3. – Proljepšajte zidove vješanjem i postavljanjem tekstila

Morate imati tapiserije, poplune,  prostirke i deke u sobama i držati ih presavijenima. Njih možete objesiti kako bi zidovi zasijali na neočekivan način. Najlakši način kako biste to učinili je da objesite sve te predmete na spojnice od nekakve šipke na zidu. Ovi šareni tekstilni predmeti će dodati karakter i teksturu u interijer. Osjećaj blagosti i mekoće će biti dodatan pozitivan efekt.

Spojite jedan komad ili ako imate velike zidove više komada jedan pored drugoga. To će stvoriti dobar kontrast u sobi i podići atmosferu. Osim što poboljšavaju i proljepšavaju zidove, one također pomažu stišati zvukove koji dolaze iz susjednih stanova.

Tekstil za zid

4. – Izgradite police za knjige

Postoji izreka da se osoba prepoznaje prema knjizi koju čita. Razmislite o izgradnji police za knige od poda do stropa. Dnevna soba je izvrsna za ovu namjenu. Dodajte i ljestve koje se koriste u knjižnici za što bolji i improvizirani izgled. Ako Vam financije dopuštaju, možete izgraditi i police koje se prostiru od jednog dijela zida do drugoga. To će pružiti novi izgled Vašim zidovima i učiniti ga lijepom fokusnom točkom.

Prikažite neke kolekcionarske predmete u ladicama. To će napraviti da Vaša soba izgleda kao neka vrsta muzeja. Isto tako, možete dodati i stolice za čitanje u svoju mini knjižnicu. To će stvoriti minimalistički dekor u Vašoj kući.

Polica za knjige5. – Ugradite osobnost sa zidnom galerijom

Ako ste entuzijast za dizajnom, možete upotrijebiti svoj zid kako biste prikazali svoje zbirke slika. Stvaranje galerije na zidu ubaciti će boju i osobnost u interijer prostorije. Kada je moderna umjetnost postavljena na zidovima, ona smanjuje negativan i prazan prostor i dotjera svaku sobu.

Također možete prikazati obiteljske fotografije zajedno s umjetničkim djelima. To će Vam odvesti misli u prošlost i lijepe uspomene. Najbolje bi bilo međusobno izmiješati i uskladiti sve artikle. To će stvoriti jak vizualni prikaz. Možete koristiti vrlo jednostavne okvire. To će Vam omogućiti da imate minimalistički dekor. Alternativno, možete koristiti ukrasne okvire za jednostavno korištenje.

6. – Dodajte ogledala

Nemojte zaboraviti ogledala! Sve čine više sjajnim odbijajući svjetlost. Korištenje ogledala je jedan od najcjenjenijih i najdjelotvornijih načina za uređenje interijera. Vješanje dizajnerskog ogledala može značajno poboljšati i uljepšati zidove. Ogledala povećavaju prostor i rade iluziju u prostoriji kao da izgleda veća. Dakle, ako je soba mala, to će Vam pomoći vizualno proširiti prostor.

Korištenje velikog ogledala je isto izvrsna ideja za proljepšavanje zidova. Objesite ga na zid sa elegantnim okvirom. To će ukrasiti Vaš zid i poboljšati sveukupni ambijent na sjajan način.

Zidna galerija7. – Ukrasite zidnim naljepnicama

Upotreba zidnih naljepnica jedna je od najpristupačnijih metoda za unapređivanje zidova. Dolazeći u raznim dizajnima i uzorcima mogu jako uljepšati zidove. One su jednostavne i lagane za instalaciju. Čak ih se može popraviti tokom jednog vikenda.

Iako postoji zabluda da se naljepnice koriste samo u dječjim sobama, možete ih koristiti gdje god želite. Dostupne su u mnoštvu različitih opcija. Samo budite sigurni da ste odabrali onu koja se podudara s drugim stvarima u sobi.

8. – Poboljšajte prostor sa zidnim panelima

Prazni zidovi čine sobu dosadnom, suhoparnom i neuzbudljivom. Oblaganje zidova Vas može spasiti iz takvih situacija, tako da zidovi izgledaju mnogo svijetliji i elegantniji. Popularnost 3D zidnih panela kontinuirano raste. Imaju gotovo neograničeni dizajnerski potencijal i mogu proljepšati bilo koju prostoriju ili mjesto.

Poigrate li se još i sa rasvjetom, posebno led trakama u boji, atmosfera u prostoru izdići se na još višu razinu i vaš interijer dobit će novu, rekli bismo, fantasičnu 3D atmosferu.

Naši dekorativni zidni paneli su izrađeni s ponavljajućim teksturama. Koristeći ih konstantno na zidovima oni donose jedinstveni uzorak s pravim osvjetljenjem. Oni također imaju mnoge funkcije izvan poboljšavanja estetike. Također mogu sakriti zidne nedostatke i pukotine.

Zaključak

Dekoriranje da interijer izgleda bolje zahtijeva visoku kreativnost i maštu. Ukrašavanje zidova sa nečim dekorativnim i funkcionalnim čini ih jedinstvenim. Možete slijediti naše gore navedene ideje za Vaš dom. Oni će napraviti da Vaši zidovi ožive i pretvore interijer u zanimljivo vizualno iskustvo.